Οι «Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής» (Prasines Elies Chalkidikis)  προέρχονται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea. Οι ελιές, που παράγονται από τις ποικιλίες αυτές στην Χαλκιδική, χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο – πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και των καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζουν οι ελαιοπαραγωγοί.

Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής διατίθενται σε τέσσερις τύπους:

Ολόκληρες ελιές

Εκπυρηνωμένες ελιές

Γεμιστές ελιές

Ροδέλες

--
 
BARRELS 220 LITERS
 
TINS 21 LITERS

WHOLE
150KG(NDW)
13KG (NDW)

PITTED
130KG(NDW)
10KG (NDW)

STUFFED
130KG(NDW)
10KG (NDW)

SLICED
130KG(NDW)
10KG (NDW)